Reconditionarea acestei usi de stejar a necesitat o munca atenta si migaloasa, pentru a putea pastra intacte detaliile deosebite care o pun in valoare.
slefuire-usa-stejar-masiv-inceput

Inainte de Reconditionare

Detalii inainte de inceperea reconditionarii. Usa era extrem de deteriorata, din cauza expunerii prelungite la intemperii si a lipsei unei intretineri periodice ce ar fi prevenit distrugerea lemnului.


slefuire-usa-stejar-masiv

In timpul reconditionarii

Am inceput prin slefuirea cu  usii pentru indepartarea vechii vopsele si identificarea zonelor unde lemnul trebuia tratat sau inlocuit, pentru a-i reda rezistenta initiala.final-reconditionare-usa-stejar

Finalul Reconditionarii

Am aplicat  doua straturi de culoare pe baza de apa si un strat protector, astfel incat efectul final sa fie cel al unei usi abia iesite de pe poarta unei fabrici.Stilurile se schimba, la fel si culorile preferate, iar noi suntem aici pentru a va ajuta 

Inainte de Reconditionare

Dorinta clientilor nostri a fost sa inlocuim culoarea initiala a scarilor (alb) cu o nuanta calda de lemn, combinata cu balustrade gri antracit.

modif scara interior lemn

In timpul Reconditionarii

Am slefuit in intregime scarile de vopsea, am reparat lemnul deteriorat si am aplicat un strat nou protector de lac. De asemenea, curatat, revopsit si remontat plintele.


IMG_6167

Finalul Reconditionarii

Am aplicat  balustradei doua straturi de culoare pe baza de apa  si un strat protector, astfel incat efectul final sa fie cel al unei scari abia iesite de pe poarta unei fabrici.


Un proiect foarte drag noua, aceasta terasa in stil neoromanesc,  bazat pe conceptul Additive Design
detaliu-premontare-placare-stalpi-lemn

Crearea stalpilor

Fiind vorba despre placarea unor stalpi de lemn, procesul a inceput cu pregatirea materialelor la CNC si verificarea acestora inainte de montare.

montare-stalp-placat-lemn-terasa-neoromaneasca

Montarea stalpilor

Procesul de montare si de fixare al stalpilor a fost unul laborios, necesitand multa rabdare, atentie si experienta.


detaliu-stalpi-placati-lemn-terasa

Finalul Lucrarii

Am aplicat  doua straturi de culoare pe baza de apa si un strat protector, astfel incat efectul final sa fie cel al unei terase abia iesite de pe poarta unei fabrici.


Am avut onoarea de a readuce la viata aceste scari boieresti de secol XIX, o opera de arta in inima Iasului, ce ne-a adus aminte de maiestria mestesugarilor de alta data
slefuire-partiala-scara-lemn-secol-18

Înainte de Restaurare

 Timpul si lipsa unei intretineri periodice a dus la o deterioare in profunzime a treptelor si a vangului. Au fost, de asemenea, incercari nereusite de a le repara de-a lungul timpului, care au ingreunat si mai mult opeatiunea de restaurare.


slefuire-scara-lemn-secol-18

În timpul reconditionarii


Primul pas a fost slefuirea suprafetelor de lemn, pentru indepartarea straturilor de culoare si uniformizarea treptelor, eliminand astfel zgarieturile provocate de folosirea indelungata a acestora.


Finalul Reconditionarii

Am aplicat  doua straturi de culoare pe baza de apa  si un strat protector, astfel incat efectul final sa fie cel al unor scari abia iesite de pe poarta fabricii.Înainte de Reconditionare

Vangul original era afectat vizibil de trecerea timpului si lipsa unei intretineri periodice, umbrind frumusetea si eleganta scarii.


În timpul reconditionarii

Solutia a fost montarea unui furnir estetic care sa acopere si sa protejeze partea interioara a scarii si sa ii redea stralucirea initiala.


Finalul Reconditionarii

Finalizarea lucrarii a presupus slefuirea si  revopsirea partii metalice a balustradei, o operatiune migaloasa dar care a meritat intreg efortul.


Înainte de Reconditionare

Axul central avea nevoie, de asemenea, de o reconditionare minutioasa, care sa mascheze fisurile aparute de-a lungul timpului.

În timpul reconditionarii

Folosirea furnirului a rezolvat in mod eficient problema estetica, fiind de altfel o solutie avantajoasa si din punct de vedere al costurilor implicate.

Finalul Reconditionarii

Am folosit aceleasi solutii de culoare ca si pentru scari, astfel incat efectul final sa fie unul uniform si deosebit.

Una din cele mai cunoscute si vizitate locatii ale Iasului a avut nevoie de ajutorul nostru pentru a-si pastra stralucirea

Inainte de Reconditionare

Aceasta este una din lucrarile cele mai dragi noua, in principal pentru ca a fost primul proiect de acest fel si o sansa nesperata de a porni pe un drum nou.

In timpul Reconditionarii

Am curatat detaliile metalice de vopsea si rugina si am aplicat un strat nou protector. De asemenea, am slefuit zonele afectate de folosirea intensa a usii.


Finalul Reconditionarii

Am aplicat  doua straturi de culoare pe baza de apa  si un strat protector, astfel incat efectul final sa fie cel al unei usi abia iesite de pe poarta unei fabrici.